Skip to main content

M by lanD Studio

A New Kind of Treehouse

Posted by Gestalten—08/2017

Designed by Cambridge graduates Andong Lu and Pingping Dou of lanD studio, treehouse M was a retreat among the upper canopies of Mount Qiyun in China. It takes its name from the unique roof, in which beams are extended down towards a central axis, thereby creating an M-shaped depression in the face of the building. Symmetrical, the main room is outfitted with two sets of billowing curtains that can divide and conquer the space, limiting the ample light and creating a sense of intimacy within the spacious hall. A patio—bathtub included—extends out past an arcade of wide windows, affording visitors a lofty view of the surrounding reserve.

See more contemporary cabins in our book The Hinterland

Images © Bowen Hou